Karob 200g
Popis
Karob (česky se mu říká svatojánský chleba) roste v podobě lusků na stromu především na Středním Východě. Po sbětu se z lusků vyloupou zrníčka, oddělí se (používají se také v potravinářství, ale na jiné účely) a zbylé lusky se po usušení melou na jemný prášek. Karob obsahuje mnoho hodnotných, zdraví prospěšných látek: vitaminy skupiny B, vápník (3x více než kakao), hořčík, draslík, železo, mangan. Obsahuje 8% bílkovin a asi 46% přirozeného cukru, je bohatým zdrojem vlákniny (pektinu). Má méně kalorií než kakao a podstatně méně tuku. Karob nevyžaduje obohacení cukrem a na rozdíl od kakaa nezpůsobuje alergenní reakce, kožní vyrážky a podráždění žaludku.
Použití: Místo kakaa ve stejném poměru, v jakém bychom použili kakaový prášek.
ZEMĚ PŮVODU: Španělsko
Zařazení | Karob |