Pekařství

Chleb ready



Máte dotazy?

Volejte na telefon 776 659 796 nebo napište na e-mail: aso.zdravyzivot@centrum.cz.

Pár slov na úvod

         Naše pekařství se řídí úplně jinými zásadami než jak to obvykle bývá. Hlavní rozdíl je v tom, že nekupujeme mouku, ale meleme si ji sami, a to těsně před pečením. Abychom to shrnuli, začínáme od zrnka. Kvalita je pro nás velice důležitá, proto používáme zrno pouze v bio kvalitě. Oproti bílé mouce obsahuje ta naše vždy i slupku ze zrna a také jeho hodnotný klíček. Při pečení se vyhýbáme jakékoliv chemii, pracujeme s tím, co dala příroda a pořád hledáme nové cesty jak udělat zdravé pečivo. Ikdyž na internetu nenajdete kompletní nabídku našeho pečiva, chceme zdůraznit, že používáme různé druhy obilovin, včetně prastarých odrůd jako je jednozrnka, dvouzrnka, kamut... Pečeme i bezlepkové chleby.

      Toto jsou naše zásady při pečení:

           -   Obilí kupujeme v bio kvalitě
           -   Mouku si meleme sami, což znamená, že je čerstvá a 100% celozrnná (obsahuje slupku, klíček a moučné
               jádro - endosperm)
           -   Mouku okamžitě zpracováváme (dokud je tam ještě život: všechny enzymy, minerály, vitamíny a kvalitní
               tuky z klíčku)
           -   Složení základního těsta: naše mouka, voda, droždí nebo náš kvásek, himalájská sůl, případně olivový za studena
               lisovaný olej, semínka
           -   Složení klíčeného chleba: námi klíčené obilí, voda, himalájská sůl

           -   Nepřidáváme žádné chemické látky
           -   Těsto zpracováváme klasickým pekařským způsobem včetně kynutí
           -  
Pečivo formujeme pouze ručně
           -   Chleba pečeme v tradiční kamenné peci nebo ve formách v konvektomatu
           -  
Naši pekaři mají dlouholetou zkušenost s pečením celozrnného pečiva a jsou vzdělaní v daném oboru

         Kromě chlebů pečeme také bulky, sladké pečivo a různé druhy koláčů. Rádi bychom Vám vše doručili přes internet, ale to není 
možné. Zveme Vás tedy k návštěvě našeho kamenného obchodu v Hranicích nebo v Zámrskách nebo v neděli na návštěvu naší veganské pizzerie v Zámrskách.

         Každý den pro naše zákazníky pečeme jiný druh chleba, proto když si přes internet objednáte určitý druh, budete si na něj muset počkat, ale v nejhorším případě to bude pouze týden.

         V případě, že máte speciální požadavky na chleba, například chleba bez soli, jsme schopní ho pro Vás upéct, ale z produkčních důvodů je minimální odběr 6 bochníků.

Zveme Vás na ochutnávku a rádi uslyšíme Váš názor!