Pekařství
Máte dotazy?
Volejte na telefon 776 659 796 nebo napište na e-mail: aso.zdravyzivot@centrum.cz.
Máme pro Vás novinku! Celozrnný klíčený chleba z bio kamutu. Více v kategorii "Celozrnné pečivo".
Těšíme se, že Vám můžeme napsat pár slov o našem pečení. Je to pro nás totiž víc než pouze naše práce, je to náš koníček. A to je také důvod, proč pečeme chleba tímto způsobem:
- Obilí kupujeme v bio kvalitě
- Mouku si meleme sami, což znamená, že je čerstvá a 100% celozrnná (obsahuje slupku, klíček a moučné
jádro - endosperm)
- Mouku okamžitě zpracováváme (dokud je tam ještě život: všechny enzymy, minerály, vitamíny a kvalitní
tuky z klíčku)
- Složení základního těsta: naše mouka, voda, droždí nebo náš kvásek, sůl, případně olivový za studena
lisovaný olej, semínka
- Nepřidáváme žádné konzervanty ani barviva (éčka nejsou naši kamarádi :-))
- Naše pečivo je většinou v bio kvalitě
- Těsto zpracováváme klasickým pekařským způsobem včetně kynutí
- Pečivo formujeme pouze ručně
- Chleba pečeme v tradiční kamenné peci nebo ve formách v konvektomatu
- Na naše pečivo dáváme záruku pět dnů, více nemůžeme :-(, protože tam přece nejsou konzervanty :-)
- Naši pekaři mají dlouholetou zkušenost s pečením celozrnného pečiva a jsou vzdělaní v daném oboru
Kromě chlebů pečeme také bulky, sladké pečivo a různé druhy koláčů. Rádi bychom Vám vše doručili přes internet, ale to není možné. Zveme Vás tedy k návštěvě našeho kamenného obchodu v Hranicích nebo v Zámrskách nebo v neděli na návštěvu naší veganské pizzerie v Zámrskách.
Každý den pro naše zákazníky pečeme jiný druh chleba, proto když si přes internet objednáte určitý druh, budete si na něj muset počkat, ale v nejhorším případě to bude pouze týden.
Naše pekárna se může pochlubit i tím, že nepoužíváme pouze jeden nebo dva druhy obilí, ale snažíme se o co největší pestrost. Z toho důvodu pečeme chleby například z bio kamutu, bio špaldy, bio pšenice, bio tvrdé pšenice, bio dvouzrnky, bio žita…
V případě, že máte speciální požadavky na chleba, například chleba bez soli, jsme schopní ho pro Vás upéct, ale z produkčních důvodů je minimální odběr 6 bochníků.
Zveme Vás na ochutnávku a rádi uslyšíme Váš názor!