Agar
Agar přímo od výrobce
Zásobujeme celou ČR a Slovensko
Prémiový čistý agar bez příměsí jiných materiálů pro potravinářství, mikrobiologii, kosmetiku a další oblasti
Proč zvolit náš agar?
Přímý výrobce
Zásobujeme Českou republiku a Slovensko agarem přímo od výrobce, což znamená nejlepší kvalitu za konkurenceschopné ceny.
Čistá směs bez příměsí
Od konkurence se odlišujeme tím, že náš agar je čistá směs bez příměsí jiných materiálů, což zaručuje konzistentní výsledky.
Certifikovaná kvalita
Ke každému agaru přidáváme certifikát, který potvrzuje jeho kvalitu a vlastnosti, abyste měli jistotu té nejvyšší kvality.
Potřebujete agar na míru?
Standardně nabízíme agar o síle: 800, 900, 1000.
V laboratoři jsme schopni připravit agar dle Vašich požadavků ať už ho budete používat v potravinářství, mikrobiologii, kosmetice nebo v jiných oblastech. Množství pro nás není problém. V případě dotazů volejte 734 326 202.
Co je agar?
Agar-agar je mořská řasa, která má výborné želírující schopnosti. Na rozdíl od normální želatiny je agar čistě rostlinného původu a je tedy vhodný i pro vegany a vegetariány. Agar je také vyhledáván při redukčních dietách, protože má nepatrnou energetickou hodnotu. Agar obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou, jód a železo.
Z technického pohledu je agar hydrokoloid biosyntezovaný v buněčných stěnách červených mořských řas (druhy Gracilaria, Gelidium a Pterocladia), složený z komplexní směsi homogenních polysacharidů: Agarózy a Agaropektinu.
Použití: Do želatinových polev s ovocem, do džemů místo pektinu, na vytvoření aspiku…
Pokud chcete něco netradičního a máte recept na pomazánku, která se musí vařit, potom do ní při vaření přidejte i trochu agaru, připravte si formičku na pudink, vylijte ji vodou a nalejte do ní pomazánku. Po vychladnutí ji lehce vyklopíte na talířek a rodina se bude divit.

Vlastnosti agaru
Všestranný hydrokoloid
Agar agar je všestranný hydrokoloid zcela rozpustný ve vroucí vodě.
Vysoce kvalitní gely
Agar poskytuje bezbarvé gely vynikající kvality i při velmi nízkých koncentracích.
Nejsilnější přírodní želírující činidlo
Agar je nejsilnější přírodní želírující činidlo a poskytuje termoreversibilní gel.
Odolnost vůči vysokým teplotám
Agar agar je jediný hydrokoloid, který vytváří gely odolné vůči sterilizačním teplotám.
Bez přídavných látek
Agar agar nevyžaduje přidání dalších produktů nebo iontů pro gelatinizaci.
Univerzální kompatibilita
Agar je dokonale kompatibilní s proteiny, například v mléčných aplikacích.
Oblasti použití
Potravinářství
V potravinářství se agar používá jako želírující látka, zahušťovadlo, texturizér, zvlhčovač a zesilovač chuti. Ideální do želatinových polev s ovocem a do džemů místo pektinu.
Mikrobiologie
Rafinovaný agar se obvykle používá jako pevné nebo polotuhé kultivační médium pro analýzu mikroorganismů. Agaróza je také využívána v klinických testech a biochemických analýzách.
Kosmetika a zdraví
V kosmetice se agar využívá jako zahušťovadlo a stabilizátor. Je také vyhledáván při redukčních dietách díky své nízké kalorické hodnotě a obsahu vápníku, hořčíku, jódu a železa.
Nejlepší kvalita za skvělou cenu!
Od konkurence se odlišujeme tím, že náš agar je čistá směs bez příměsí jiných materiálů. Ke každému agaru přidáváme certifikát. Standardně nabízíme agar o síle: 800, 900, 1000.
Agar agar je vegetariánská náhrada želatiny a má široké využití v mnoha odvětvích.
Prohlédnout produktyZásobujeme celou ČR a Slovensko
Potřebujete větší množství agaru nebo pravidelné dodávky? Není problém! Zajistíme pro vás jakékoliv množství podle vašich potřeb. Máte-li specifické požadavky nebo dotazy ohledně našich produktů, kontaktujte nás.
Pro individuální nabídku, větší odběry nebo jakékoliv otázky volejte na číslo 734 326 202.