Mandlová pasta s karobem 180g
Popis
Mandle obsahují velké množství hořčíku, ale také vápníku, draslíku, zinku a železa. Obsahují také řadu antioxidantů a vlákninu.
Karob (někdy se mu také říká svatojánský chleba) má přirozeně sladkou chuť. Obsahuje vitaminy skupiny B, z minerálních látek draslík, hořčík, vápník a ze stopových prvků železo, mangan, chrom, nikl, měď. Je bohatým zdrojem vlákniny, pektinu a ligninu. Na rozdíl od kakaa neobsahuje teobromin a je vhodný i pro lidi alergické na kakao.
Při skladování se olej z ořechů v našich pastách oddělí a vytvoří nahoře tekutou vrstvu. Proto je třeba pastu před použitím promíchat!
Použití: Ořechové pasty můžeme použít na pečivo místo běžného másla nebo margarínu, do bílého jogurtu (tak si vytvoříme oříškový jogurt), kaší, ovocných salátů, müsli, jako základ pro slanou nebo sladkou pomazánku, jako základ na zálivku do salátu, na zahuštění polévek a omáček, na výrobu ořechové náhražky mléka, …
Složení: Nepražené mandle (94%), karob (6%)
Skladování: Při běžné pokojové teplotě (a to i po otevření!), nevystavovat přímému slunečnímu záření. Po otevření se nekazí, do pasty se však nesmí dostat voda nebo nákaza zvenčí.
Vyrobeno v České republice v ASO zdravý život s.r.o.
Výživové údaje pro 100g:
Energetická hodnota 558,7 kcal (2337,6kJ):
Tuky 47,1g
Z toho nasycené mastné kyseliny 3,6g
Sacharidy 25,4g
Z toho cukry 6,9g
Bílkoviny 20,2g
Sůl 0g
Hmotnost | 0.18 kg |
Zařazení | Ořechová pasta |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.