Tvrdá pšenice Bio 500g
Popis
Tvrdá pšenice má oproti běžné pšenici vyšší obsah bílkovin (minimálně 14 %). Jak už sám název napovídá, tento druh pšenice má tvrdší zrno, to ale neznamená, že pečivo je tvrdé nebo tuhé! Mouka získaná z tohoto druhu pšenice má světlejší nažloutlou barvu, přestože je celozrnná, a tak můžete takové pečivo snadno nabídnout vaší rodině, která možná ani nezjistí, že je celozrnné a oblíbí si ho … Tvrdá pšenice je vhodná na výrobu těstovin i chleba. Těstoviny vyrobené z mouky získané semletím tvrdé pšenice (semoliny) mají vynikající vlastnosti, protože nejsou lepivé a po uvaření si uchovávají původní tvar. Mouka z tvrdé pšenice má ale řadu předností i pro výrobu chleba. Chléb z této mouky má delší trvanlivost než odpovídající tradiční výrobek, a mouka se může rovněž používat k výrobě speciálních druhů chleba.
Toto obilí rostlo:
- bez chemických ochranných prostředků
- bez chemických hnojiv bez splaškových kalů
- bez chemických postříků, které prodlužují dobu skladovatelnosti
- bez chemických postříků, které zkracují délku stébla obilí
- z neošetřených a geneticky nemodifikovaných semen
- ve zdravé a správně obdělávané půdě, která obsahuje všechny důležité složky
ZEMĚ PŮVODU: Německo
CZ-BIO-003
Zemědělská produkce EU
Zařazení | Obilniny |