Umeocet 300ml
Popis
Originální japonský ocet vyrobený ze švestek umeboshi je zcela přírodní a nabízí zajímavou alternativu k octu vinnému či jablečnému. Jeho chuť je slano-kyselá a v Japonsku je velmi oblíbený. Je ideální pro přípravu salátů a do zálivek.
Složení: umeboshi, mořská sůl (20,5%), perilla
O Umeoctu
Nejedná se o klasický ocet, místo kyseliny octové totiž obsahuje kyselinu citrónovou. Při výrobě umeboši, tzv. japonských švestiček, se nezralé švestky nechají vysušit na slunci po několik dní a poté se naloží do sudů na 6 měsíců až 7 let. Naložením vzniká vedlejší produkt, červená slano-kyselá přírodní tekutina umesu neboli umeocet. Jedná se o zdravou náhradu soli, a na rozdíl od klasického octu umeocet nemá negativní vliv na krev a střevní mikroflóru.
Historie
Lékařské spisy staré Číny dokazují, že švěstičky umeboši byly známy pro své výjimečné léčivé účinky již od starověku. Ač švestky pochází z Číny, lepší kvality dosahují v Japonsku, kde díky specifičnosti půdy a klimatu obsahují více přírodních kyselin a minerálů.
Zdravotní hledisko
Umeocet má silné neutralizační schopnosti, posiluje trávení, zlepšuje chuť k jídlu a stimuluje funkci střev, proto je vhodný k požívání při žaludečních problémech a nevolnostech. Obsahuje velké množství enzymů, vitamínů a minerálních látek (vápník, draslík, železo). V krvi neutralizuje nadbytek cukru nebo alkoholu. Je vhodný pro děti i dospělé při bolestech hlavy, kožních problémech (odstraňuje plísně a kvasinky), působí proti únavě. V tělu dodává cenné látky a váže vodu. Doporučujeme ho ředit vodou a popíjet jako nápoj, především ve velkých vedrech a při sportu.
Využití
Umeocet je možné přidávat do všech pokrmů slano-kyselé chuti namísto octu. Uplatní se tedy při přípravě omáček i polévek, ideální je pro přípravu salátů a zálivek, které navíc není třeba dosolovat.
Hmotnost | 0.175 kg |
Zařazení | Dochucovadla |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.