Celozrnný klíčený chléb z bio kamutu 500g

16 hodnocení

Netradiční, ale výborný chleba z klíčeného obilí v bio kvalitě. Bez kvásku a bez droždí, 500g. Tento chléb odesíláme pouze ve středu v lichý týden!

117,60 Kč 105 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem
Kód: 1821
Celozrnný klíčený chléb z bio kamutu 500g
16 hodnocení
khorasan keimbrot mo opravdu last 3
BIO

Detailní popis produktu

Bio chleba udělaný z klíčeného obilí bez droždí a kvásku. Je to velice dobrá alternativa pečiva pro lidi s trávicími problémy. Tento chléb má ve skutečnosti pouze dvě složky: naklíčený bio kamut a sůl. Proces klíčení naplno aktivuje enzymy v zrnu. Lepek se rozkládá na jednodušší chemickou formu, která je pro tělo přijatelnější, minerály jsou snadněji dostupné a zrno je velmi dobře stravitelné. Upečený chleba je kompaktní a voňavý. Zůstane čerstvý po překvapivě dlouhou dobu.

Tento druh chleba vyžaduje delší přípravu, ale vyplatí se to. Zrna bio kamutu se namočí a nechají několik dnů klíčit. Pak se pomelou na mlýnku na maso, přidá se sůl, těsto se uhněte a vytvarují se z něj chleby. Ty potom rostou ve formě a nakonec se upečou.

Klíčení probudí v zrnu celou řadu pozitivních procesů:

  •  zlepšuje vstřebávání vitaminů a minerálů
  •  zvyšuje podíl enzymů a antioxidantů
  •  snižuje alergeny v obilovinách
  •  rozkládá z velké části kyselinu fytovou
  •  štěpí škroby a je díky tomu stravitelnější
  •  zvyšuje absorbci proteinu
  •  zvyšuje obsah vlákniny
  •  obsažený lepek je pro organismus lépe stravitelný bez zbytečné zátěže trávicího systému

Složení: Kamut bio, himalájská sůl

Skladování: Chléb lze uchovávat při pokojové teplotě 4 - 5 dnů, v lednici při +2 – +7°C ve vzduchotěsné nádobě až 10 dnů.

Výživové údaje pro 100g:

Energetická hodnota 258kcal (1080kJ)
Tuky 1,5g
Z toho nasycené mastné kyseliny 0,1g
Sacharidy 50,6g
Z toho cukry 5,6g
Bílkoviny 10,4g
Sůl 1,1g

 
EU_Organic_Logo
CZ-BIO-003      
Zemědělská produkce EU

 

  

Doplňkové parametry

Kategorie: Celozrnné bio pečivo
Hmotnost: 0.5 kg
Zařazení: Obilniny

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola