Bio chleba, který je z bio kamutu (50%) a z bio dvouzrnky (50%) a 100% z celozrnné mouky. Neobsahuje žádné přídavné látky ani konzervanty. Mouku si meleme sami, a to vždy těsně před pečením. Do chleba přidáváme chia semínko a zlaté lněné semínko. Tento chleba odesíláme pouze ve středu!
Detailní popis produktu
Naše pečivo vyrábíme vždy stejným způsobem. Sami si na něj meleme mouku, takže máme záruku, že je mouka čerstvá, celozrnná a je prostá všech přídavných látek. Obilí používáme vždy zásadně v bio kvalitě. Po pomletí okamžitě přistupujeme ke zpracování chleba. Chia chléb pečeme ve formách.
Kamut je obilovina, která byla pěstována egyptskými drobnými zemědělci a zachovala si tak svoji původní "čistotu", neprošla tedy procesem šlechtění. Díky tomu ji v některých případech snáší dobře i lidé, kteří jsou alergičtí na pšenici. V každém případě je však třeba postupovat opatrně a nejlépe po poradě s lékařem! Zrno kamutu i pekárenské výrobky z kamutu obsahují větší množství kvalitních bílkovin, nenasycených mastných kyselin, minerálů a stopových prvků než pečivo z moderní pšenice. Mimochodem, běžná pšenice i kamut mají historicky stejného předchůdce - pšenici dvouzrnku.
Pšenice dvouzrnka je historicky předchůdcem jak kamutu, tak dnešní pšenice.Vyniká hlavně vysokým obsahem bílkovin, který může být až o 12% vyšší než u pšenice seté. Je zdrojem důležitých minerálů, zejména zinku. Významná je ovšem i přítomnost vápníku, fosforu a hořčíku a zahrnuje také vitamíny skupiny B, A a C. Oproti pšeničné a špaldové mouce má i vyšší obsah lysinu.
Složení: Bio kamutová mouka, mouka z bio pšenice dvouzrnky, voda, chia semínko bio, lněné semínko zlaté bio, droždí, sůl.
Skladování: v temnu a v teplotě do 20°C
Doba minimální trvanlivosti: 5 dnů od výroby
Doplňkové parametry
Kategorie: | Celozrnné bio pečivo |
---|---|
Hmotnost: | 0.7 kg |
Zařazení: | Pečivo |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.