Celozrnný klíčený chléb z bio kamutu 500g
Popis
Bio chleba udělaný z klíčeného obilí bez droždí a kvásku. Je to velice dobrá alternativa pečiva pro lidi s trávicími problémy. Tento chléb má ve skutečnosti pouze dvě složky: naklíčený bio kamut a sůl. Proces klíčení naplno aktivuje enzymy v zrnu. Lepek se rozkládá na jednodušší chemickou formu, která je pro tělo přijatelnější, minerály jsou snadněji dostupné a zrno je velmi dobře stravitelné. Upečený chleba je kompaktní a voňavý. Zůstane čerstvý po překvapivě dlouhou dobu.
Tento druh chleba vyžaduje delší přípravu, ale vyplatí se to. Zrna bio kamutu se namočí a nechají několik dnů klíčit. Pak se pomelou na mlýnku na maso, přidá se sůl, těsto se uhněte a vytvarují se z něj chleby. Ty potom rostou ve formě a nakonec se upečou.
Klíčení probudí v zrnu celou řadu pozitivních procesů:
- zlepšuje vstřebávání vitaminů a minerálů
- zvyšuje podíl enzymů a antioxidantů
- snižuje alergeny v obilovinách
- rozkládá z velké části kyselinu fytovou
- štěpí škroby a je díky tomu stravitelnější
- zvyšuje absorbci proteinu
- zvyšuje obsah vlákniny
- obsažený lepek je pro organismus lépe stravitelný bez zbytečné zátěže trávicího systému
Složení: Kamut bio, himalájská sůl
Skladování: Chléb lze uchovávat při pokojové teplotě 4 - 5 dnů, v lednici při +2 – +7°C ve vzduchotěsné nádobě až 10 dnů.
Výživové údaje pro 100g:
Energetická hodnota 258kcal (1080kJ)
Tuky 1,5g
Z toho nasycené mastné kyseliny 0,1g
Sacharidy 50,6g
Z toho cukry 5,6g
Bílkoviny 10,4g
Sůl 1,1g
CZ-BIO-003
Zemědělská produkce EU
Hmotnost | 0.5 kg |
Zařazení | Obilniny |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.