Čerstvá celozrnná mouka v bio kvalitě namletá přímo do Vaší objednávky. Mouky nemeleme nikdy do zásoby, ale vždy na přání zákazníka. Tím Vám zaručujeme maximální čerstvost a zároveň také maximální množství enzymů a minerálů.
Kamut je nešlechtěná obilovina původem z Egypta. Pečivo upečené z této mouky má krásnou zlatavou barvu, takže byste nikdy neřekli, že je upečené z celozrnné mouky. Obsahuje o 20–40 % více bílkovin než běžná pšenice, což ocení zejména vegetariáni a vegani. V porovnání s ostatními obilovinami má velmi vysoký obsah selenu (200 g chleba z kamutu pokryje 100 % doporučené denní dávky selenu). Kamut obsahuje také hodně zinku, hořčíku, vitaminu E a nenasycených tuků.
Detailní popis produktu
Kamut je výbornou alternativou veškerých pekárenských výrobků, při jejichž přípravě se užívá běžná pšenice. Oproti běžné pšenici vynikají zrna kamutu dvojnásobnou velikostí a vyšším obsahem živin. Kamut obsahuje o 20-40 % více bílkovin, má vyšší obsah tuků, aminokyselin, vitamínů a minerálů než běžná pšenice. (Běžná pšenice i kamut mají historicky stejného předchůdce - pšenici dvouzrnku.) Ukázalo se, že mnozí lidí alergičtí na běžnou pšenici nejsou alergičtí na kamut. Vědecký výzkum vypracovaný International Food Allergy Association (IFAA) došel k následujícímu: „Pro většinu lidí, kteří jsou přecitlivělí na běžnou pšenici, může být kamut její vynikající náhražkou."
Doplňkové parametry
Kategorie: | Celozrnné mouky s klíčky |
---|---|
Zařazení: | Mouka |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.