Jahelne pukance bio 700g
Popis
Proso je obilnina používaná v Evropě už několik stovek let. Loupané proso se nazývá jáhly. Pochází z Číny. Pokrmy z jáhel obsahují vysoký obsah železa.
Jídlo připravované metodou pufování se hojně využívá při zdravé výživě a dietách. Pufování probíhá v expanzní formě za vysokého tlaku a teplotě od 150°C a víc. Dochází tak k vypařování tekutin z pufované suroviny. Tento způsob přípravy pokrmů trvá několik málo vteřin a výhodou je, že surovina neztrácí látky, které obsahuje.
Pufované jáhly můžeme použít do jogurtu, do ovocného salátu, připravit si z nich müsli, nebo například zdravé mlsy po jídle (společně s ořechovými pastami).
ZEMĚ PŮVODU: Nizozemí
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce EU
Hmotnost | 0.14 kg |
Zařazení | Snídaňové cereálie |