Doprava zdarma
při nákupu nad 2000 Kč!
Nákupní košík

V košíku máte:

Počet položek: 0 Ks
Cena celkem: 0 Kč

 

Pokladna
Nejprodávanejší
Anketa
Jak se Vám líbí obchod?

 

Jáhlový koláč

(pro 6 osob)

Korpus:

300 g jáhel
300 g vody
3 g soli
8 g citrónové kůry
900 ml sojového mléka
50 g třtinového cukru
100 g marmelády
820 g oloupaných jablek

Posypka:

150 g kukuřičné mouky
120 g lískových oříšků
120 g třtinového cukru
60 g kvalitního margarínu (palmarínu)
10 g sušeného sojového mléka
30ml horké vody


Postup:

1.    Jáhly propereme a uvaříme v 300 g vody se solí a citrónovou kůrou.
2.    Jakmile se voda z jáhel vyvaří, zalejeme jáhly sojovým mlékem. Jáhly se sojovým mlékem nemícháme.
3.    Poté, co se mléko vyvaří, mícháme až do chvíle, než nám jáhly zkoustnou.
4.    Potom do jáhel vmícháme cukr.
5.    Horké jáhly stěrkou rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem. Aby se nám lépe pracovalo, je dobré si stěrku namáčet do vody.
6.    Na tento připravený korpus rozetřeme marmeládu a připravená jablka, která nejprve zbavíme slupky, pak nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme jadřinec. Čtvrtky ještě podélně  nakrájíme na plátky asi 3 mm tlusté a klademe je hustě vedle sebe.
7.    Oříšky na posypku pomixujeme najemno a smícháme s ostatními ingrediencemi kromě sojového mléka. Sojové mléko opatrně přidáváme až tehdy, jestliže posypka je příliš suchá. (místo sojového mléka můžeme přidat o trochu více margarínu)
8.    Posypkou posypeme jablka a dáme do trouby péct na 160°C asi 20 minut.